Rosengård fastigheter vill bidra till att fler förebilder lyfts fram

Dela

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Rosengård Fastigheter var det första företaget att bli partner till föreningen Diversity Index Award när föreningen bildats sommaren 2018. Att lyfta fram förebilder och arbeta tillsammans för en förändring för ökad mångfald är viktiga drivkrafter.

– Det är otroligt stimulerande att höra berättelser från individer och organisationer som verkligen gjort skillnad och som arbetar för förändring, säger Petra Sörling, VD på Rosengård Fastigheter och styrelsemedlem i Diversity Index Award.

För Rosengård Fastigheter är det viktigt att lyfta lokala förebilder i vardagen. Bosociala aktiviteter, såsom exempelvis läxhjälp och cykelskola är en del av vardagen för att skapa en positiv utveckling i området.

– Vi vill vara med och skapa drömmar och förebilder i Rosengård. Det är viktigt att visa att det finns en alternativ väg än den som erbjuds med snabba pengar genom kriminalitet.

Det är samtidigt också viktigt att arbeta med omvärldens bild av Rosengård.

– Vi förskönar inte bilden av Rosengård, det finns utmaningar här, men vi vill också visa en annan bild av Rosengård säger Petra Sörling.

Mångfaldsperspektivet är viktigt på alla plan för Rosengård Fastigheter. Därför är det väldigt positivt att detta genomsyrar våra rekryteringar. Det är många som är intresserade och de som söker sig till oss har oftast ett socialt engagemang och vill jobba med, och i, mångfald säger Petra Sörling.

Fastighetsbolaget bildades 2017 för att förverkliga stadsutvecklingsprojektet Culture Casbah och äger och förvaltar 1 660 lägenheter i Rosengård. Bolaget ägs till lika delar av Heimstaden, Victoria Park, Balder och MKB och har 23 anställda som tillsammans talar nio språk.

Läs om Rosengård fastigheter här

Kommentera

Om Diversity Index Award

Diversity Index Award är ett mångfaldspris som har delats ut sedan 2012. Vi vill lyfta fram förebilder och bra exempel genom att uppmärksamma personer, företag eller organisationer som jobbar för att stärka mångfald, tolerans och rättvisa.

Tidigare inlägg

Följ oss på Facebook

Nyhetsbrev

Stäng meny