Om trosuppfattning

Dela

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Diversity Index Award

En mänsklig rättighet

Rätten att ha en religion eller en annan trosuppfattning är en mänsklig rättighet och skyddas både på internationell och nationell nivå.

Som individer har vi dock inte så lätt att acceptera det som är främmande. Vi vet inte hur vi ska bete oss och det kan göra oss osäkra och otrygga. Det främmande skapar rädsla i oss och kanske vi väljer att kritisera och distansera oss från det.

Känner du någon som för människor samman och får dem att samarbeta och lyssna på varandra med intresse, engagemang och respekt oavsett religion eller tro? Känner du någon som bidrar till att bygga broar istället av murar? Någon som ser det som vi alla har gemensamt bortom religion eller trosuppfattning?

Då vill vi att du ska nominera den personen, organisationen eller företaget så att vi kan uppmärksamma insatsen och sprida mer av det goda!

Kommentera

Om Diversity Index Award

Diversity Index Award är ett mångfaldspris som har delats ut sedan 2012. Vi vill lyfta fram förebilder och bra exempel genom att uppmärksamma personer, företag eller organisationer som jobbar för att stärka mångfald, tolerans och rättvisa.

Tidigare inlägg

Följ oss på Facebook

Nyhetsbrev

Stäng meny