Ny medlem: Jessica Grundström AB

Dela

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

Hon är en serie-entreprenör, gillar inte att bara jobba för pengar och har ett bankande hjärta för sociala frågor. Jessica Grundström Ahldin har bland annat grundat de ideella organisationerna Drivkraft Malmö och Transfer Syd, varit med att starta upp nyhetstjänsten Rapidus, men driver även sitt eget konsultbolag och medienätverk. Nu vill hon bidra till utvecklingen av Diversity Index Award genom att bli medlem.

Jessica Grundström Ahldin har drivit eget konsultbolag i mer än 20 år och jobbar med organisation och ledarskap, främst i relation till försäljning där hon varit med och utvecklat en metodik kring coachande försäljning som kan användas i många olika branscher.

När hon som ung började jobba med försäljning satte hon försäljningsrekord redan första dagen på nya jobbet. Hon har även arbetat många år i mediabranschen och varit med att starta nyhetstjänsten Rapidus och ett nätverk för mediachefer. Ett nätverk som nyss fyllt 15 år.

– Det är viktigt med ett nätverk där man kan ventilera sådant som man inte alltid kan prata om på jobbet annars, ett ställe att diskutera gemensamma utmaningar och framgångar, säger Jessica Grundström Ahldin.

– Sedan har jag aldrig enbart kunnat arbeta för pengar. Det skär i hjärtat på mig och därför har jag även startat ett par ideella föreningar.

Hon är bland annat initiativtagare till Transfer Syd som förmedlar föreläsningar till gymnasiet från arbetslivet för att ungdomarna ska få insikt i näringslivet och därmed lättare kunna göra studie- och yrkesval.

Transfer ledde till idén om mentorsnätverket Drivkraft Malmö där Jessica Grundström Ahldin idag även är verksamhetschef.

– Det var efter en kollega på Transfer höll ett föredrag på Rosengårdsskolan, och efteråt kom och sa att hon aldrig träffat så många ungdomar utan någon form för framtidshopp. Jag pratade med rektorn och frågade vad som behövdes för att ändra det. Han sa; fler förebilder, berättar hon.

Så Jessica Grundström Ahldin gick till Malmö stad och berättade om idén att förmedla kontakt mellan skolelever och unga förebilder. Föreningen Drivkraft har idag elva anställda och finns i Malmö, Landskrona, Helsingborg och Båstad. Utöver mentorskap för ungdomar, finns det även mentorskap för föräldrar samt läxhjälp för skolelever. Runt 100 till 150 mentorer möter varje år ungdomar i Malmö och bidrar till att bygga hopp och förståelse. Föreningen blir kontaktat av föräldrar eller via Socialtjänsten, men primärt via skolan, som väljer ut elever som de tycker ska erbjudas en mentor.

– Det är trist att säga det, men det finns ett mycket större behov idag än när vi startade, säger Jessica Gruström Ahldin.

Hon brinner för att alla ska ha samma förutsättningar oavsett bakgrund och uppväxt. Det är även anledningen till att hon nu går med som medlem i Diversity Index Award.

– Mångfaldsfrågor är otroligt viktigt. Det som är särskilt bra med Diversity Index Award är att alla sju kategorierna finns med. Mångfald handlar inte bara om integration. Det handlar om att komma varandra närmare inom alla kategorier och det måste man jobba aktivt med. Det är viktigt att se alla människors lika värde – att se människan som den är, säger hon.

Läs mer om Jessica Grundström Ahldin här.

Kommentera

Om Diversity Index Award

Diversity Index Award är ett mångfaldspris som har delats ut sedan 2012. Vi vill lyfta fram förebilder och bra exempel genom att uppmärksamma personer, företag eller organisationer som jobbar för att stärka mångfald, tolerans och rättvisa.

Tidigare inlägg

Följ oss på Facebook

Nyhetsbrev

Stäng meny