“Jag blev så imponerad av alla de fina initiativen och all den kraft och det stora mod som finns”

Dela

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

HSB har ambitionen att påverka hela samhället i en positiv riktning, inte bara genom sina bostäder. HSB Malmö stödjer flera olika organisationer bland annat Skåne Stadsmission och Drivkraft Malmö. Denna hösten har HSB även bestämt sig för att gå med som partner till Diversity Index Award. 

– Vi går in i långsiktiga samarbeten där vi tycker det ger mening och där vi tror att vår medverkan gör en skillnad. Men där vi även själva kan lära oss något av samarbetet, säger Mia Gustafson, marknad- och kommunikationschef på HSB Malmö.

– Att vi genom Diversity Index Award kan lära oss mer om alla sju diskrimineringsgrunderna har ett stort värde för oss.

Hur upplevde du prisutdelningen?

– Den var mycket intressant och lärorikt. Jag är en sådan person som har svårt att sitta still, men här satt jag bara och lyssnade och blev väldigt berörd. Det är så lätt att man tar saker för givet. Jag blev så imponerad av alla de fina initiativen och all den kraft och det stora mod som finns, säger Mia Gustafson.

– HSB Malmö har 50 000 medlemmar och vi tänker att även de kan få nytta av den inspiration som Diversity Index Award sprider.

HSB är en kooperativ organisation där alla bostadsrättsföreningarna är egna juridiska personer. Därutöver har HSB ett stort antal egna hyresrätter som man förvaltar. Verksamheten ska styras genom kärnvärdena: engagemang, trygghet, hållbarhet, omtanke och samverkan, och vinsten går tillbaka till verksamheten.

– Vi bygger inte bara bostäder utan samhällen, säger Mia Gustafson.

När HSB bildades 1923 var fokus på att bygga “hälsobostäder” med tvättstugor, bra kök och badrum för att skapa bättre boende. Idag när HSB bygger nytt tänks gemensamma utrymmen in och de uppmanar bostadsrättsföreningarnas styrelser att bilda fritidskommittéer, bokcirklar och hobbyverksamhet för att skapa gemenskaphetskänsla i bostadsområdet. Framöver kommer man även att anställa bosociala värdar och ordna boskola för sina hyresgäster.

Var femte lägenhet i Malmö är en HSB bostad, berättar Mia Gustafson.

– Hos oss bor alla sorters människor, vi är en del av staden. Vilket vi försöker spegla även bland våra medarbetare, hos oss får man vara den man är, säger hon.

Om HSB:
HSB planerar, bygger och förvaltar bostäder och har mer än 350 000 bostäder i hela Sverige. Som kooperativ organisation har bolaget inte bara fokus på förvaltningstjänster och nyproduktion, utan även medlemsverksamhet. Kärnvärdena är engagemang, trygghet, hållbarhet, omtanke och samverkan och HSB vill bidra till ett hållbart samhälle genom att skapa bättre förutsättningar och villkor för de boende och boendet. Läs om HSB Malmö här

Kommentera

Om Diversity Index Award

Diversity Index Award är ett mångfaldspris som har delats ut sedan 2012. Vi vill lyfta fram förebilder och bra exempel genom att uppmärksamma personer, företag eller organisationer som jobbar för att stärka mångfald, tolerans och rättvisa.

Tidigare inlägg

Följ oss på Facebook

Nyhetsbrev

Stäng meny