Finalist: Stiftelsen Friends

Dela

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email

är finalist i kategorin ålder till Diversity Index Award 2020!

Friends är en barnrättsorganisation utan vinstsyfte som vill skapa en värld där inget barn utsätts för mobbning. Där varje barn känner sig älskat och respekterat. Där ingen somnar ledsen, vaknar med ångest eller går hemifrån med en klump i magen.

Vi är en forskningsbaserad verksamhet som arbetar förebyggande. Vi samarbetar med olika aktörer i samhället för att bredda engagemanget och skapa synergieffekter som gör att vi tillsammans kan skapa en tryggare värld för barnen.Varje dag arbetar vi med skolor, förskolor och idrottsföreningar för att utbilda och utveckla arbetet mot mobbning och diskriminering.

Varför tror ni att ni blivit nominerad?

Vi tror att vi nominerats i kategorin ålder därför att vi arbetar normkritisk även vad gäller ålder och att vi arbetar enligt Barnkonventionen.

Läs hela texten på vår Facebook sida!

60 000 barn utsätts för mobbning varje år i Sverige. Du kan också ta ställning mot mobbning, #blimedveten . Titta på videon om Friends resa och kampen för att inga barn och unga utsätts för mobbning, diskriminering och trakasserier:

Kommentera

Om Diversity Index Award

Diversity Index Award är ett mångfaldspris som har delats ut sedan 2012. Vi vill lyfta fram förebilder och bra exempel genom att uppmärksamma personer, företag eller organisationer som jobbar för att stärka mångfald, tolerans och rättvisa.

Tidigare inlägg

Följ oss på Facebook

Nyhetsbrev

Stäng meny