Finalist: Samverkan i projektet Highway to Business

Dela

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Projektet Highway to business, eller samverkan för ökat entreprenörskap, som det också heter är en av de tre finalister i kategorin etnisk tillhörighet till Diversity Index Award 2020! Projektet har erbjudit nyanlända stöd i att starta företag i Sverige trots de utmaningar som finns för den som ännu inte har hunnit etablera sig i Sverige.
Många som är nyanlända i Sverige har tidigare erfarenhet av att ha drivit företag i större eller mindre skala. I Malmö är personer med utländsk härkomst överrepresenterade bland dem som väljer att starta eget företag. Men det finns entreprenörer som väljer bort den möjligheten p.g.a. upplevd byråkrati, språksvårigheter och brist på stöd. Det är där Highway to Business har kommit in.
Varför tror ni att ni blivit nominerade?
“Vi har sökt upp dessa entreprenörsämnen bland nyanlända arbetssökande och rustat dem för att starta företag. Vi har hjälpt 16 företag att komma igång och det har inneburit jobb för dem själva och vid ett flertal tillfällen också anställningar för fler i företage”, säger Fadi Barakat, f.d projektledare för Highway to Business.
Flera samverkar för att detta ska ske; Malmö stad, Almi, Arbetsförmedlingen och Tillväxt Malmö. Samtidigt som dessa stärker deltagarna på deras väg mot företagande så skapar de också strukturer och arbetssätt i sina organisationer så att fler nyanlända kan starta och driva företag i framtiden. Dessa lärdomar rustar de deltagande organisationerna inför framtidens utmaningar med många arbetssökande Malmöbor.
På bilden Åsa Krug från

Tillväxt Malmö

, Fadi Barakat från

Malmö stad

och Jassim Almudafar från

Almi Företagspartner Skåne

.

Projektet gick in i slutfas i juli, vi rekommenderar dig att titta på videon och ta del av resultatsammanfattning av samverkansprojektet:

Kommentera

Om Diversity Index Award

Diversity Index Award är ett mångfaldspris som har delats ut sedan 2012. Vi vill lyfta fram förebilder och bra exempel genom att uppmärksamma personer, företag eller organisationer som jobbar för att stärka mångfald, tolerans och rättvisa.

Tidigare inlägg

Följ oss på Facebook

Nyhetsbrev

Stäng meny