Finalist: Petra Douhane och Julle Douhane

Dela

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on email
Petra Douhane och Julle Douhane är finalister till Diversity Index Award 2020 i kategorin könsöverskridande identitet eller uttryck.
Kan ni berätta om er kamp för en inkluderande idrott?
När Julle var 8 år uteslöts han ur sitt fotbollslag på grund av sin könsidentitet. På resan och kampen för att Julle skulle få spela fotboll har vi föreläst och spridit kunskap och målet med vårt arbete är att idrott ska vara för alla, ingen ska bli behandlad illa eller diskrimineras pga av sin könsidentitet!
När vi sprider kunskap så krossar vi fördomar.

Hur känns det att vara finalister till mångfaldspriset Diversity Index Award?
Först stort tack för nomineringen! Det känns fantastiskt och Julle är så stolt.
Att bli tagen på allvar när man “bara” är 11 år har inte varit lätt – att föreläsa inför stor publik och att vara öppen i sina känslor har skapat förändring för många andra – ingen ska tystas och alla kan stå upp för någon annan.
Lyssna på Drivkraftens podcast – Om modet att vara sig själv och låt dig inspireras av Petra och Julle Douhanes kamp https://lnkd.in/eR96Mnm

Kommentera

Om Diversity Index Award

Diversity Index Award är ett mångfaldspris som har delats ut sedan 2012. Vi vill lyfta fram förebilder och bra exempel genom att uppmärksamma personer, företag eller organisationer som jobbar för att stärka mångfald, tolerans och rättvisa.

Tidigare inlägg

Följ oss på Facebook

Nyhetsbrev

Stäng meny